Povrtne juhe za kišne dane
Došle su nam kiše i nema ljepšeg od toplog doma, kauča i dekice. Zagrijte i svoje tijelo ovim finim juhicama za potpun užitak!
JUHA OD GRAŠKA
Sastojci:
1 šalice graška, može i smrznutog
8 dcl povrtnog temeljca
1 manja glavica kapule
1 žlica kokosovog ulja
soli po ukusu
1 žličica crvene paprike
1 velika mrkva
Posupak:
U srednje velikoj posudi za juhu zagrijati kokosovo ulje. Dodati nasjeckanu kapulu i kratko prodinstati. Nakon što se luk zastakli, dodati grašak, sitnije narezanu mrkvu, začine i povrtni temeljac. Kuhati dok mrkva ne omekša a onda štapnim mikserom napraviti krem juhu. Poslužiti sa prepečenom kriškom raženog kruha.
JUHA OD BUČE Sastojci:
1/2 žličice kokosovog ulja
1 glavica kapule
2 češnja češnjaka
1 cm svježeg đumbira
1 manja buča
8 dcl povrtnog temeljca
soli i papra po ukusu
vrhnje za kuhanje po želji
Postupak:
U odgovarajućoj padeli zagrijati kokosovo ulje. Dodati nasjeckanu kapulu i dinstati par minuta a onda dodati usitnjeni češnjak i naribani đumbir. Kratko prodinstati Dodati buču, oguljenu i narezanu na kockice, promiješati i zaliti sa povrtnim temeljcem. Kuhati cca 20 minuta. Kad je kuhano, prebaciti u blender i izblendati do željene gustoće. Po želji, poslužiti sa malo vrhnja za kuhanje.
JUHA OD RAJČICA
Sastojci:
1 manja glavica kapule
2 češnja češnjaka
malo soli
malo mljevene crvene paprike
prstohvat smeđeg šećera
½ salse od rajčica
3 rajčice
svježi bosiljak
2 dcl povrtnog temeljca
Postupak:
Prodinstati na kokosovom ulju nasjeckanu kapulu skupa sa sitno nasjeckanim češnjakom. Kad se kapula zastakli, prebaciti u blender. Izblendati i dodati sol, papar, rajčice, salsu i povrtni temeljac. Blendati do željene gustoće. Dodati smeđi šećer i zatim sve prebaciti u padelu u kojoj će juha kuhati 10- 15 minuta. Poslužiti sa svježim bosiljkom i malo vrhnja za kuhanje po želji.
Za BESPLATNO individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!