Najbolje kombinacije feta sira i sušene rajčice
Idealan spoj Grčke i Italije!
IVIN PUNJENI BATAT
Sastojci:
2 batata srednje veličine
pomodorini
feta sir
sušene rajčice
masline
sol
origano
maslinovo ulje
Priprema:
Ispeći batate u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 50 minuta. Kad su pečeni, zarezati batate, posoliti, posipati sa origanom i malo maslinovog ulja.Staviti opet u pećnicu na 5 minuta. Izvaditi i puniti sa pomodorinima, feta sirom i maslinama. Još malo sve vratiti u pećnicu da se sve skupa zagrije.
FRITATA
Sastojci:
1 tikvica malo maslinovog ulja 6 jaja velikih 1/2 čašice kiselog vrhnja manja glavica kapule 30tak dkg feta sira 10tak sušenih rajčica
sol, papar Priprema:
Na malo maslinovog ulja staviti dinstati tikvicu koju smo narezali na ploškice. Posoliti i popapriti. Izvaditi tikvice kad omekšaju i ostaviti ih po strani.
Jaja umutiti u zdjeli, pa dodati kiselo vrhnje, sol, papar. Još malo mutiti pa dodati feta sir i sušene rajčice.
U vatrostalnoj posudi prodinstati na maslinovom ulju kapulu pa uliti u to umućena jaja. Peći dok rubovi ne posmeđe. Prekriti fritatu sa tikvicama.
Sve skupa prebaciti u zagrijanu pećnicu na 200°C i peći cca 15 minuta. Gotovo je kada je površina fritate zlatne boje.
UMAK ZA PALENTU
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
6 komada sušenih rajčica
2 dcl salse
10tak dkg feta sira
parmenzan
sol, papar
Priprema:
Zagrijati maslinovo ulje pa ubaciti češnjak. Kad češnjak pusti miris, dodati salsu, feta sir i parmezan. Začiniti po ukusu. Prokuhati 10tak minuta da se okusi prožmu.
Za BESPLATNO individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!