Slatke adventske delicije
ANIN KOLAČ BEZ BRAŠNA I JAJA
Sastojci:
5 jabuka
1 šalica od jogurta griza
1 šalica od jogura orašatih plodova po želji
½ šalice od jogurta kokosovog ulja
½ šalice smeđeg šećera
½ praška za pecivo
1 vanilin šećer
žličica cimeta
100 gr tamne čokolade sa visokim postotkom kakaa po želji
Priprema:
Jabuke oguliti i naribati pa redom u zdjelu ubacivati ostale sastojke. Staviti peći u oblik po želji, u već zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Po želji preliti kolač glazurom od tamne čokolade koju smo otopili sa malo maslaca.
PUNJENE DATULJE
Sastojci:
20 datulja
10 badema
10 polovica oraha
100 gr čokolade sa visokim postotkom kakaa
Priprema:
Zarezati datulje, izvaditi koštice, i puniti taj đepić sa po jednim orašastim plodom. Napunjene datulje umočiti u otopljenu tamnu čokoladu.
TART OD BADEMA I LIMUNA BAKE MARIJE
Sastojci:
Prhko tijesto:
250 g glatko g bijelog brašna
65 g šećera
prstohvat soli
150 g maslaca
1 jaje
2 žlice tučenog slatkog vrhnja
Punjenje:
3 jaja
120 grama mljevenih badema
125 grama kokosovog maslaca
125 grama smeđeg šećera
1 vanilin šećer
2 limuna
Priprema:
Pripremiti prhko tijesto; u posudi pomiješati brašno, šećer i sol. U smjesu umiješati narezani maslac koji drobimo prstima sve dok ne počne nalikovati na krupnije krušne mrvice. U manjoj posudi pomiješati jaje i slatko vrhnje, koje zatim umiješati u mješavinu od maslaca i brašna. Premjestiti tijesto na plastičnu foliju. Spljoštiti ga i umotati u foliju pa staviti u hladnjak da se ohladi najmanje 30 minuta.
Punjenje; umutiti 3 jaja, šećer, vanilin šećer, soki od 2 limuna i naribanu limunovu koricu. Kad je umućeno dodati bademe i kokosov maslac.
Tijesto razvaljati u oblik za tart i preliti punjenjem.
Peći u već zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, cca 30 minuta.
Za BESPLATNO individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!