Ukusne i zdrave polpete
Isprobajte naše tri zdrave i malo drugačije verzije polpeta!
TUNA POLPETE
Sastojci:
1 veća limenka tune
3- 4 žlice sitnih zobenih pahuljica
1 jaje
malo peršina
2 – 3 žlice grčkog jogurta
sol, papar
palenta umjesto krušnih mrvica
Priprema:
Tunu izvaditi iz limenke, "podrobiti" sa viljuškom i ubaciti sve ostale sastojke. Miješati dok se svi sastojci ne povežu. Dodati još jogurta ili zobenih pahuljica prema potrebi. Masa treba biti takva da se mogu od nje raditi polpete koje uvaljamo u palentu. Polpete poslažemo na masni papir za pečenje i stavljamo u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, cca 20 – 30 minuta.
POLPETE OD LIGANJA
Sastojci:
30tak dkg lignji
jaje
malo brašna
peršin
začini
Priprema:
Lignje očistiti i narezati na sitne komadiće. Ubaciti sve ostale sastojke. U vruće kokosovo ulje stavljamo žlicom smjesu u male kupiće i pečemo par minuta sa jedne i druge strane.
POLPETE OD ZOBENIH PAHULJICA
Sastojci:
6 žlica sitnih zobenih pahuljica
1 mrkva
1 manja tikvica
½ glavice kapule
sol, papar
šaka bučinih golica, sezama i sjemenki suncokreta
malo sojinog mlijeka
Priprema:
Mrkvu oguliti i naribati kao i tikvice. U posudi pomiješati sve sastojke, dodati malo sojinog mlijeka ako je smjesa suha. Pustiti da odstoji 10ak minuta.
Žlicom raditi kupiće na masnom papiru za pećenje i staviti peći u već zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Polpetice su gotove za cca 30 minuta.
Za BESPLATNO individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!