Najbolje salate s plodovima mora
Evo nekoliko ideja zaželite li se laganijeg ručka ili Vam pofali ideja za večeru.
OSLIĆ NA SALATU
Sastojci:
2 filea od oslića
1 srednja tikvica
30 dkg pomodorina
10tak kalamata maslina
sol, papar
malinovo ulje, aceto balsamico
15tak dkg feta sira
Priprema:
Filee oslića prepeći na malo kokosovog ulja. Tikvicu narezati uzdužno na tanke trake. Pomodorine prepoloviti. Feta sir usitniti.
U maloj zdjelici pripremiti dresing za salatu tako što ćemo pomiješati 3 žlice maslinovog ulja, soli i papra po ukusu i 1 žlicu aceta balsamica.
Pećene filee oslića narezati na manje komadiće pa spojiti sve sastojke u veću zdjelu i preliti dresingom.
KOZICE NA SALATU
Sastojci
3 stabiljke celera
2 režnja češnjaka
sok od 1 limuna
2 manje mrkve
40tak dkg kozica
1 avokado
glavica zelene salate
1 žlica kapara
sol, papar Priprema:
U posoljenu vodu staviti kuhati stabiljke celera narezane na komadiće, očiščene režnje češnjaka. Kad voda zavrije dodati mrkvu, koju smo narezali na sitnije komade i kuhati par minuta. Dodati kozice i kuhati oko 5 minuta. Nakon toga iscijediti povrće i kozice pa isprati sa hladnom vodom. Par žlica vode u kojoj se kuhalo ostaviti sa strane.
U zdjelu narezati pola avokada kojem dodamo ostale sastojke, uključujući kapare i zelenu salatu.
U blenderu napraviti pire od preostalog avokada, vode koju smo spremili sa strane, malo češnjaka, soli i papara. Ovim dresingom preliti salatu.
DIMLJENI LOSOS I RUKOLA
Sastojci:
20 dkg dimljenog lososa
3 šake rukole
30 dkg pomodorina
1 tvrdo kuhano jaje
šaka bučinih golica, sjemenki suncokreta i pinjola.
sol, papar
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica aceta balsamica
parmeza
Priprema:
Na tavi od teflona prepržiti sjemenke. Izvaditi i isto tako prepeći dimljeni losos. Pomodorine prepoloviti. Sve sastojke spojiti u zdjelu, pomiješati i preliti dresingom od maslinovog ulja, papra, malo soli i aceta balsamica.
Za BESPLATNO individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!