Ne možeš odoljeti omiljenoj ljetnoj poslastici?
Ne moraš! 5 razloga zašto jesti sladoled:
1. Bogat je kalcijem (10% od preporučene dnevne vrijednosti u 1/2 šalice), a kalcij je važan za jačanje kostiju.
2. Sadrži vitamine D, A, B12 i K, koji su važni za zdravlje organizma.
3. Odličan izvor proteina (10% od preporučene dnevne vrijednosti u 1/2 šalice).
4. Ima nizak glikemijski indeks, što sprječava nastanak bolesti srca, povišene razine kolesterola, otpornosti na inzulin, debljine i dijabetesa tipa 2.
5. Po nutritivnom sastavu je vrijedan međuobrok, ali kada je u pitanju hrana, uvijek se treba pridržavati pravila UMJERENOSTI.
Sastojci:
2 oguljene i smrznute banane narezane na komadiće
2 žlice maslaca od kikirikija
2 žlice kokosovog mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žlica kokosa preprženog na tavi
Priprema:
U blenderu, pomiješajte banane i mlijeko. Dodajte zatim maslac od kikirikija, ekstrakt vanilije i kokos. Nastavite miksati dok ne dobijete mekanu čvrstu smjesu. U sladoledu možete uživati odmah! .
Za individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!