Vrijeme je za juhe... :)
Iako je ovo recept za juhu od poriluka i krumpira, ovom prilikom osvrnuti ćemo se na PORILUK!
Ovo povrće puno je između ostalog, vitamina C, B6, željeza i folne kiseline, pa poriluk ne smijemo zaboraviti kada govorimo o zdravoj prehrani. Osim što znamo da će naše tijelo dobiti više nutrijenata,
nekoliko je razloga zašto uvrstiti poriluk u svakodnevnu prehranu:
1. snižava krvni tlak
2. pomaže regulaciji šećera u krvi
3. pomaže probavi
4. snižava razinu kolesterola u krvi
Sastojci za cca 1/2 l juhe:
1 poriluk
2 manja krumpira
Maslac
Povrtni temeljac
Priprema:
Poriluk dobro oprati i nasjeckati. Krumpir oguliti i narezati na kockice.
U dubljem loncu otopiti komadić maslaca, pa dodati poriluk. Dinstati par minuta, i dodati krumpir. Prodinstati sve skupa oko 5 minuta pa uliti povrtni temeljac. Kad je krumpir skuha, ugasiti vatru, i štapnim mikserom.
I... dobar tek!
Za individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!
Comentarios